Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Pitabröd

De här pitabröden blir jättegoda och passar jättebra till sin favoritfyllning.

Josefinbakar

Vote
(13)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Räcker till 8 st bröd

Räcker till...

8 st bröd

Kategorier
Recepttyp Matbröd
Näringsvärde Mjölk & laktosfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1.5 msk salt
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 13 dl vetemjöl
  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader.
    Häll lite av vattnet i bunken och rör med träslev tills all jäst har lösts upp.
    Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja.

  2. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand.
    Tillsätt resten av mjölet vid behov.
    Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader

  3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 8 bitar.
    Forma bitarna till runda bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter.
    Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter.
    Låt dem svalna på ett galler under bakduk.