Bild på Pizzabullar
Bild på Pizzabullar

Pizzabullar

Matilda
tors, 2011-06-02 17:53

De här pizzabullarna blir goda och stora. Man kan variera fyllningen och ha på något man tycker om som t.ex skinka, bacon, oliver m.m.

Receptet ger

ca 16 - 17
st
pizzabullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl ljummet vatten, 37°c
  • 50 gram jäst
  • 1/2 dl olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ca 12 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • tomatpure
  • oregano eller basilika
  • burk skivade champinjoner
  • riven ost

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om så att jästen löser sig.

  2. Tillsätt olja, salt, socker och vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter

  3. Knåda/riv degen en stund och låt den sedan jäsa i bunken i ca 10 min.

  4. Kavla ut degen till en rektangel och bre först på tomatpurén, sedan champinjoner, oregano och till sist riven ost. 

  5. Rulla ihop från ena sidan (likadant som när du lagar kanelbullar) till en rulle. Skär bitar med en vass kniv. Ställ i bullformar på en plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 10-15 min.

  6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225°c i ca 11-12 min. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.