Bild på Rosmarinbaguetter

Rosmarinbaguetter

Kronjäst, www.kronjast.se
fre, 2010-05-28 22:55

Receptet ger

3
baguetter

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd (blå)
  • 5 dl vatten
  • 1,3 l vetebröd special
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk salt

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk torkad rosmarin

Gör så här

  1. Gör så här (färsk KronJäst)

    1. Smula ett pkt KronJäst för matbröd i en bunke, tillsätt det 37°C vattnet och rör ut KronJästen.

    2. Sätt ugnen på 225°C.

    3. Tillsätt salt, matolja och vetemjölet.

    4.  Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i bunke i 60 min.

    5. Häll ut degen på mjölat bord och dra försiktigt i degen så att den blir lång.

    6. Skär den i tre längder, vrid dem lite och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

    7. Pensla med olivoljan och strö över flingsalt och rosmarin.

    8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Blanda torrjästen i mjölet.

    3. Tillsätt salt, matolja och sist vatten (40°C, lite varmare än fingervarmt).

    4. Blanda till en slät deg. Låt degen jäsa i bunke i 60 min.

    5. Häll ut degen på mjölat bord och dra försiktigt i degen så att den blir lång.

    6. Skär den i tre längder, vrid dem lite och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

    7. Pensla med olivoljan och strö över flingsalt och rosmarin.

    8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.