Bild på Saftiga tekakor

Saftiga tekakor

diningandcooking, diningandcooking.blogg.se
tors, 2016-01-07 16:00

 Dessa blev precis som jag ville ha dem; saftiga, goda och de håller sig saftiga och goda även några dagar efter att man har gjort dem. 

Receptet ger

20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 6 dl mjölk fingervarm
  • 1 st ägg
  • 20 g jäst
  • 75 g smör smält
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 12-14 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Rör ut jästen med smöret och mjölken i en bunke. Tillsätt havregrynen och låt svälla i 5 minuter.

    Tillsätt ägget, saltet, sockret och vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

    Dela degen i 20 delar och platta till varje bit till 1.5 cm tjock och nagga med en gaffel. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i 30 minuter.

    Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.