Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(188)

Saftiga yoghurtlimpor med havre

Kanonrecept som ger hela 6 st. jättegoda limpor. Grötbasen och yoghurten ger saftiga, elastiska bröd med lagom stora luftbubblor och jättegod skorpa. Till och med min kära make, som alltid hittar något man kunde gjort bättre med just bröd, tyckte att de var perfekta. Det tar lite tid eftersom gröten måste svalna helt, men effektiv tid i köket är inte lång - särskilt inte om man har en assistent till hjälp!

onlythegoodnotes

Vote
(188)

Räcker till 6 limpor

Räcker till...

6 limpor

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

Grötbas
  • 3 dl fiberhavregryn
  • 6 dl kallt vatten
  • 1,5 tsk salt
Deg
  • 4 dl naturell yoghurt Det går bra med lättvarianten
  • 1 pkt jäst
  • 50 g smör
  • 4 msk mörk sirap
  • 1 msk malda brödkryddor
  • 2 tsk salt
  • 18-20 dl vetemjöl
  1. Koka gröt på havregryn, vatten och salt och ställ åt sidan för att svalna helt

  2. När gröten är sval, smält smöret och häll i en bunke. Tillsätt 1 dl yoghurt och smula i jästen. Rör om tills den löst sig helt

  3. Ha i resten av yoghurten, sirap, kryddor, salt och arbeta sedan i mjölet lite i taget tills degen är smidig

  4. Jäs under duk i 45 minuter eller tills degen dubblat i storlek

  5. Baka ut 6 st limpor (ska se ut som baguetter ungefär) och lägg på två bakplåtpappersklädda plåtar

  6. Jäs under duk i ytterligare 45 minuter

  7. Grädda 25 minuter på 200° och låt svalna på galler