Scones med russin
Tips!
Av sconesdegen (utan russin) kan man också göra pinnbröd som gräddas över öppen eld ute i skogen.
Degen rullas till smala längder. Den ena änden fästes på en lång pinne och sedan lindas degen runt pinnen som en gles spiral.
Grädda över glöd 6-8 minuter. Vrid pinnen så att brödet blir genomgräddat och får fin färg runtom.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 16 bitar
16 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl vetemjöl, (240 g)
- 4 dl grahamsmjöl, (240 g)
- 1 tsk salt
- 4 tsk bakpulver
- 1 ½ dl russin, (kan ev uteslutas)
- 1 dl Milda flytande margarin, (eller 100 g Milda i folie)
- 3 dl mjölk eller filmjölk
1. Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en skål.
2. Rör ner matfett och mjölk/filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg med hjälp av en träsked.
3. Dela degen i 4 delar och forma varje del till en boll som plattas ut till en rund kaka, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
4. Skåra med en vass kniv ett kors i varje kaka, halvvägs igenom på ovansidan.
5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Dela i portionsbitar och njut dem varma med Smörgås Milda på.