Bild på Scones med russin

Scones med russin

Milda, www.milda.se
fre, 2010-05-28 14:19

Tips!
Av sconesdegen (utan russin) kan man också göra pinnbröd som gräddas över öppen eld ute i skogen.
Degen rullas till smala längder. Den ena änden fästes på en lång pinne och sedan lindas degen runt pinnen som en gles spiral.
Grädda över glöd 6-8 minuter. Vrid pinnen så att brödet blir genomgräddat och får fin färg runtom.

 

Receptet ger

16
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl vetemjöl, (240 g)
  • 4 dl grahamsmjöl, (240 g)
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl russin, (kan ev uteslutas)
  • 1 dl Milda flytande margarin, (eller 100 g Milda i folie)
  • 3 dl mjölk eller filmjölk

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 250°C. Blanda mjöl, salt, bakpulver och russin i en skål.

    2. Rör ner matfett och mjölk/filmjölk och arbeta snabbt ihop till en deg med hjälp av en träsked.

    3. Dela degen i 4 delar och forma varje del till en boll som plattas ut till en rund kaka, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.

    4. Skåra med en vass kniv ett kors i varje kaka, halvvägs igenom på ovansidan.

    5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Dela i portionsbitar och njut dem varma med Smörgås Milda på.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.