Bild på Sirapslimpa

Sirapslimpa

hemmamamman
tis, 2013-02-19 20:45

Enkel att göra och god att äta.

 

Receptet ger

2
st
limpor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gram smör
  • 5 dl filmjölk
  • 1 paket jäst
  • 2 dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl rågsikt

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och blanda ner filmjölken. Värm till 37 grader - fingervarmt.

  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.

     

  3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite itaget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.

  4. Låt jäsa under bakduk i bunken i 45 minuter.

  5. Baka ut degen till två runda limpor och låt jäsa i jäskorg eller på plåt. Jäs under bakduk i 30 minuter.

  6. Grädda i 200 graders ugn i 30 minuter. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.