Bild på Snabba Yoghurtbrödet

Snabba Yoghurtbrödet

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 17:16

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.

Receptet är insänt av Jenny Lindgren, Luleå

Receptet ger

1
sockerkaksform (1 liter x 1,5 liter)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 tsk bikarbonat
  • 3 dl rågsikt
  • 3 - 4 dl vetemjöl special (eller med fullkorn)
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1/2 dl fingervarmt vatten
  • 1/2 dl torkad fruktblandning (finns att köpa färdig)
  • smör och ströbröd till formen

Gör så här

  1. Grovhacka den torkade frukten.

  2. Blanda först ihop alla torra ingredienser i en bunke.

  3. Tillsätt yoghurten och till sist den torkade frukten, rör ihop det till en deg. Man kan använda degkrokar om man vill.

  4. Lägg degen i en avlång smord, mjölad/bröad bakform och grädda den först i 200 grader i 25 min.

  5. Sänk sedan temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare ca 25 min.
    Låt vila i fem minuter innan brödet tages ur formen.

  6. Låt svalna under en bakduk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.