Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Snabba Yoghurtbrödet
Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.
Receptet är insänt av Jenny Lindgren, Luleå
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 2 tsk bikarbonat
- 3 dl rågsikt
- 3 - 4 dl vetemjöl special (eller med fullkorn)
- 3 dl havregryn
- 1 tsk salt
- 1/2 dl farinsocker
- 1/2 dl fingervarmt vatten
- 1/2 dl torkad fruktblandning (finns att köpa färdig)
- smör och ströbröd till formen
Grovhacka den torkade frukten.
Blanda först ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt yoghurten och till sist den torkade frukten, rör ihop det till en deg. Man kan använda degkrokar om man vill.
Lägg degen i en avlång smord, mjölad/bröad bakform och grädda den först i 200 grader i 25 min.
Sänk sedan temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare ca 25 min.
Låt vila i fem minuter innan brödet tages ur formen.Låt svalna under en bakduk.