Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Snabbgifflar
Goda gifflar som ej tar så lång tid att baka.
Räcker till 10-15 st
Räcker till...
10-15 st
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 600 gram vetemjöl
- 1 dl matolja
- 2 dl mjölk
- 2 dl creme fraiche
- 1 pkt/påse Torrjäst
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
Blanda mjöl, salt, crème fraîche och oljan i en bunke. Värm mjölken och blanda den med socker och jästen samt sedan häll ner det i bunken och blanda ordentligt.
Knåda degen och formera till gifflar enligt eget tycke. Sätt in i ugn på 225 grader (direkt in i ugn, skall ej jäsa), grädda tills gifflarna fått färg.