Bild på Solrosbröd
Bild på Solrosbröd

Solrosbröd

Nadjaskitchen.se, www.nadjaskitchen.se
lör, 2010-05-22 18:33

Detta bröd innehåller knapriga solrosfrön och tillsammans med både havregryn och grahamsmjöl blir den även mättande.

Receptet ger

2
stycken
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (37 grader)
  • 1 tsk salt
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl havregryn (gärna fiberrika)
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1 st äggvita (för pensling vid ev garnering med solrosfrön)
  • lite solrosfrön (till garnering)

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en skål, tillsätt vattnet och rör tills jästen har löst sig.

  2. Tillsätt salt, solroskärnor, havregryn, grahamsmjöl, honung, olja och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulal varje bit till ett runt bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertckta i 30 minuter.

  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter. Låt svalna innan den skärs upp.

Kanongott. Men pensla

Kanongott. Men pensla limporna med vatten, annars blir dom stenhårda på ytan..

hade i gojibär blev jättegott

hade i gojibär blev jättegott och nyttigt! fullt med c-vitamin!!!

vi gjorde stora bröd och 12

vi gjorde stora bröd och 12 stycken små bullar

Håller på att göra det här

Håller på att göra det här brödet nu, hoppas det blir gott! :D

Jättegott och saftigt.

Jättegott och saftigt. Istället för två bröd gjorde jag 8 bullar. Dom blev ganska stora så nästa gång gjorde jag 10 st. 12 st bullar verkar bli lagom.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.