Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(139)

Solrosbröd

Detta bröd innehåller knapriga solrosfrön och tillsammans med både havregryn och grahamsmjöl blir den även mättande.

Nadjaskitchen.se

Vote
(139)

Räcker till 2 stycken bröd

Räcker till...

2 stycken bröd

Kategorier
Recepttyp Matbröd

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (37 grader)
  • 1 tsk salt
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl havregryn (gärna fiberrika)
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1 st äggvita (för pensling vid ev garnering med solrosfrön)
  • lite solrosfrön (till garnering)
  1. Smula ner jästen i en skål, tillsätt vattnet och rör tills jästen har löst sig.

  2. Tillsätt salt, solroskärnor, havregryn, grahamsmjöl, honung, olja och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulal varje bit till ett runt bröd och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertckta i 30 minuter.

  4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter. Låt svalna innan den skärs upp.