Solrosbullar med keso
Det här är ett recept som ger otroligt saftiga frallor med en tydlig solrossmak. De håller sig saftiga länge tack vare keson. Vill man kan man ersätta solrosfröna mot t.ex. linfrö, pumpakärnor eller hackade nötter. Eller baka dem helt naturella.
Receptet ger
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 4 dl kallt vatten
- 1 pkt jäst
- 2 tsk salt
- 2 dl keso
- 10-12 dl vetemjöl
- 2 dl solroskärnor
Rubrik
- Till pensling
Ingrediens
- 1 st uppvispat ägg
Gör så här
Smula jästen i en bunke (gärna assistent) och lös upp den i en del av vattnet
Tillsätt resten av vattnet, keso & salt och börja sedan tillsätta mjölet lite i taget tills du får en smidig, men något kladdig deg
Ha till sist i solrosfrön
Låt assistenten gå ca 5 minuter och arbeta degen ordentligt. Kör du för hand så är det bara att kavla upp ärmarna och knåda allt du har, se det som ett träningspass! ;)
Jäs degen i 60 min under duk, den ska dubblas i storlek
Knåda degen lätt på mjölat bord och forma 24 bullar
Lägg bullarna ganska tätt i en långpanna klädd med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ytterligare 30-45 min
Pensla bullarna med ägg och grädda i 20-25 minuter på 225°
När bullarna har svalnat, bryt isär dem och njut! :)
Jättegoda!
av Gäst - 2015-04-10 21:47
Jättegoda!
Dess blir vansinnigt snygga,
av Nosen - 2014-06-26 03:55
Dess blir vansinnigt snygga, goda men kanske framförallt saftiga, jag halverade jästen och lät jäsa betydligt längre
goda, hade inte solroskärnor
av Gäst - 2011-04-02 12:06
goda, hade inte solroskärnor i utan jag la i vetegroddar istället...
De här frallorna måste jag
av Martina - 2010-05-20 10:34
De här frallorna måste jag prova, ser smaskiga ut och verkar inte så svåra att baka.
De är enkla att svänga ihop
av onlythegoodnotes - 2010-05-24 17:14
De är enkla att svänga ihop och blir som sagt väldigt saftiga, så jag rekommenderar dem verkligen! Tänk på att de smakar mycket solrosfrö om dem, halvera mängden för en mer diskret smak eller byt ut/skippa helt om du inte är så förtjust i just solrosfrö (min man gillar inte det, så jag bakade en vända utan frö också och det blev kanongott!).
Skriv kommentar