Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Solroslimpor
Supergoda solrosbröd med få ingredienser.
Räcker till 2 st bröd
Räcker till...
2 st bröd
Recepttyp
Matbröd
Ingredienser
Så gör du
- 50 gram jäst
- 5 dl ljummet vatten (37 grader)
- 2 tsk salt
- 1 dl rostade solrosfrön
- ca 12 dl vetemjöl special
Smula jästen i degbunken och rör ut den med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt, solrosfrön samt vetemjölet lite i sänder.
Arbeta degen kraftigt med degkrokarna – den blir något lösare än annan bröddeg.
Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.Arbeta degen på nytt med degkrokarna i bunken och häll upp degen på bakpappersklädd plåt.
Strö mjöl på degen och forma till 2 "limpor".
Låt jäsa i 20-25 minuter på plåten.
Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader i ca 20-25 minuter.Njuut!
~ Annelie ~
http://imittkok.se