Bild på Sommarbröd

Sommarbröd

Milda, www.milda.se
fre, 2010-05-28 13:42

Receptet ger

6
stycken

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Fördeg:

Ingrediens

  • 1 paket jäst, 50 g
  • 5 dl vatten
  • 2 dl dinkelmjöl, 120 g
  • 5 dl vetemjöl, 300 g

Rubrik

  • Deg:

Ingrediens

  • 7 dl vetemjöl, 300 g
  • 2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl Milda flytande margarin
  • 1 ägg
  • 1 kruka basilika

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 200 g Crème Bonjour Chèvre & Örter

Gör så här

  1. 1. Värm vattnet till 37°C. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite vatten och rör ut jästen. Häll i resten av vattnet, dinkelmjöl och vetemjöl. Rör om ordentligt. Täck över bunken och låt fördegen jäsa i 35 minuter.

    2. Finhacka basilika. Rör ner salt, honung, basilika, margarin och ägg i fördegen. Tillsätt det mesta av mjölet - spar lite till utbakningen. Knåda degen väl och låt den jäsa övertäckt i bunke i ca 30 minuter.

    3. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i sex lika stora delar. Kavla ut delarna till rektangulära plattor. Bred på färskosten och rulla ihop degplattorna som en rulltårta. Snurra bröden från varsitt håll - lägg över dem på plåtar.

    4. Lå bröden jäsa övertäckta i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C.

    5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler under kökshandduk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.