Sommarbröd
Räcker till 6 stycken
6 stycken
Ingredienser
Så gör du
Fördeg:
- 1 paket jäst, 50 g
- 5 dl vatten
- 2 dl dinkelmjöl, 120 g
- 5 dl vetemjöl, 300 g
Deg:
- 7 dl vetemjöl, 300 g
- 2 tsk salt
- 1 msk flytande honung
- 1/2 dl Milda flytande margarin
- 1 ägg
- 1 kruka basilika
Fyllning:
- 200 g Crème Bonjour Chèvre & Örter
1. Värm vattnet till 37°C. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite vatten och rör ut jästen. Häll i resten av vattnet, dinkelmjöl och vetemjöl. Rör om ordentligt. Täck över bunken och låt fördegen jäsa i 35 minuter.
2. Finhacka basilika. Rör ner salt, honung, basilika, margarin och ägg i fördegen. Tillsätt det mesta av mjölet - spar lite till utbakningen. Knåda degen väl och låt den jäsa övertäckt i bunke i ca 30 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i sex lika stora delar. Kavla ut delarna till rektangulära plattor. Bred på färskosten och rulla ihop degplattorna som en rulltårta. Snurra bröden från varsitt håll - lägg över dem på plåtar.
4. Lå bröden jäsa övertäckta i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler under kökshandduk.