Bild på Sommarbrytbröd

Sommarbrytbröd

Shireen, shireen.se
tors, 2017-07-20 08:26

Recept på ett bröd som passar lika bra till picknicken som på sommarbordets buffé!

Receptet ger

ca 24
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 30 g jäst (blå för matbröd)
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 8 dl vetemjöl special (ca 480 g)
  • 150 g fetaost
  • 24 st babytomater
  • havssalt och rosmarin
  • olivolja

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till max 37 grader i en kastrull. Häll vattnet i bunken och rör om tills allt har lösts upp.

     

     

    Rör ner salt och honung. Tillsätt mjölet lite i taget.

     

     

    Tillsätt smöret lite i taget och arbeta till en smidig deg i hushållsmaskin i cirka 10 minuter, eller minst dubbelt så länge för hand.

     

     

     

  2. Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk, cirka 1 timme.

     

     

    Skär fetaosten i små bitar.

     

     

    Knåda degen ordentligt i några minuter och blanda i fetaosten.

     

     

     

  3. Klä en långpanna, cirka 25 x 35 cm, med bakplåtspapper, ringla över lite olivolja och tryck ut degen.

     

     

    Kavla försiktigt ut degen ända till kanterna på långpannan. Stansa ut fyrkanter i önskad storlek med hjälp av en degskrapa eller vass kniv. Gör ett litet hål i varje kvadrat och tryck ner en babytomat. Ringla över lite olivolja och strö över lite havssalt. 

     

     

     

  4. Låt jäsa i 45 minuter under bakduk, sätt under tiden ugnen på 200 grader.

     

     

    Grädda brödet mitt i ugnen i 25–30 minuter tills det får en fin gyllenbrun färg. Låt svalna och stjälp upp på ett galler.

     

     

    Garnera med rosmarin.

     

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.