Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Spenatbröd

Det här brödet blev verkligen super! Nyttigt är det också! Det smakar inte så jättemycket av spenaten men det tycker jag inte gör någonting!

Sandra D

Vote
(4)

Räcker till 2 stycken bröd

Räcker till...

2 stycken bröd

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 25 gram jäst
  • 5 dl vatten 37 °c
  • 1 msk salt
  • 2,5 msk olivolja
  • 150 g förväld spenat
  • 12 dl vetemjöl special
  • 2 dl rågsikt
  • 1 dl Vetekli
  1. Rör ut jästen i lite av vattnet

    Tillsätt resten av vattnet samt salt, olivolja och spenat

    Tillsätt mjöl, rågsikt och vetekli och arbeta i maskin eller med elvisp i ca 15 minuter

  2. Låt jäsa i minst en timme

    Forma degen till två limpor lika långa som plåtens långsida, som läggs på bakplåtspappersklädd plåt.

    Låt jäsa i ytterligare 30 minuter

    Värm samtidigt ugnen till 250 °c

  3. Ställ en oöm plåt i botten av ugnen.

    Strö vetemjöl över bröden och snitta dem.

    Sätt in bröden i mitten av ugnen och lägg ett par isbitar i den oömma plåten.

  4. Efter fem minuter, sänk temperaturen till 200 °c

    Efter femton minuter, öppna ugnsluckan och släpp ut ångan.

    Grädda bröden i totalt ca 30 minuter.

    Låt svalna på galler utan bakduk!