Bild på Super god sirapslimpa

Super god sirapslimpa

Surdegsmilla
ons, 2010-05-05 00:16

Påminner om skogaholmslimpan!!

Receptet ger

2
st
Limpor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gram smör gärna ekologisk
  • 5 deciliter filmjölk gärna ekologisk
  • 50 gram färsk jäst
  • deciliter brödsirap gärna ekologisk
  • ½ deciliter mörk sirap gärna ekologisk
  • 2 teskedar havsalt
  • 5 deciliter vetemjöl special gärna ekologisk
  • 7 deciliter rågsikt gärna ekologisk
  • 2 matskedar bröd kryddor

Gör så här

  1. Gör så här:

    Smält smöret och blanda med filmjölken. Lägg i kryddorna i smör blandningen.
    Värm till max 30 grader.

  2.  Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.

  3. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.

  4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 40 minuter.

  5. Sätt ugnen på 200 grader.

  6. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 minuter.

  7. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.

    Jag har lagt mina bröd i en 1½ Liters brödform (sockerkaksform)så blir dom lite högre. Dom flyter inte ut lika mycket då!

Supergott

Supergott

var som klister efter första

var som klister efter första jäsning och tvungen att lägga i 3 dl extra vetemjöl för att änns kunna abeta med den.

Så jäkla gott! Mitt

Så jäkla gott! Mitt favoritbröd.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.