Bild på Tekakor

Tekakor

Marika
mån, 2010-06-07 09:39

Goda tekakor som går att frysa, men är då blir de bäst att rosta. Supergott med marmelad och ost!

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 paket jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 g flytande smör eller vanligt
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 14 dl mjöl ev lite till

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till ca 37grader. Smula ner jästen.

    Tillsätt resten av ingridienserna. Arbeta till en smidig deg.

    Låt jäsa i bunke 30min

    Gör små bullar ca 0,5cm tjocka och 8-10cm i diameter.  Låt jäsa i 60minuter.

    Nagga och mjöla kakorna och grädda i ugnen på 225grader i ca 10-15minuter. Tills gyllene.

     

Tekakor

Hur många ska det bli ca

det exploderade i ugnen

det exploderade i ugnen

Vad hade du i din deg undrar

Vad hade du i din deg undrar man ju då

jättebra recept fast 14dl

jättebra recept fast 14dl mjöl är ju för mycket ja tog 12,5

Bra o enkelt recept !

Bra o enkelt recept !

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.