Bild på Tekakor

Tekakor

Frebaco, www.frebaco.se
tors, 2010-04-01 09:05

Receptet ger

25
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 1/2 dl Frebaco Havregryn
  • 5 dl mjölk
  • 100 g jäst 2 paket
  • 150 g smör
  • 1 tsk salt
  • 3/4 dl socker
  • 13-15 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Låt havregrynen svälla i mjölken i ca 10 minuter. Rör ut jästen i lite av mjölken (ljummen). Tillsätt det smälta fettet, sockret, saltet och jästen i degspadet.

  2. Arbeta in mjölet, spara ca 1 dl till utbakningen. Rulla eller kavla ut tekakor och lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper.

  3. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda tekakorna mitt i ugnen i 225 grader, ca 10 minuter. Låt tekakorna kallna på gallret.

Hej! Frebacobagaren! Dessa

Hej! Frebacobagaren! Dessa thekakor är så goda ,så goda .Jag bakar alltid dubbel sats.Man blir nästan lyrisk när man intar sin frukost med the och thekaka med ost och hemgjord päronmarmelad.MUMS!!Betyget kan bara bli BÄST!! häls,eivor.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.