Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Tekakor
Klassiska tekakor som smälter i munnen
Räcker till 20 st
Räcker till...
20 st
Ingredienser
Så gör du
- 50 gr jäst
- 5 dl mjölk, fingervarmt
- 3 msk honung
- 1 st äggula
- 13-14 dl vetemjöl
- 200 gr rumsvarmt smör
- 1 tsk salt
1.Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
2.Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
3.Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
4.Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.5.Låt jäsa i 5 minuter.
6.Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
7.Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
8.Låt jäsa i 30-40 minuter.
9.Sätt ugnen på 250 grader.
10.Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
11.Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.