Bild på Tekakor

Tekakor

Gäst
tis, 2010-06-01 09:17

Söta tekakor perfekt till te.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl havregryn
  • 50 gram smör
  • 1 pkt jäst
  • loppfrön Finns i välsorterade mataffärer.
  • nypa salt
  • 2 msk socker
  • 3 dl rågsikt
  • 7 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Börja med att koka vattnet, lägg sedan i havregrynen och lite loppfrön. Låt svalna.

  2. När havregrynssmeten är fingervarm hade jag i jäst, socker, salt och smör (ska ej smältas i förväg).

  3. Sedan har du i mjöl och rågsikt. Se till att du får en fast deg var dock försiktig med vetemjölet.

    Låt jäsa ca 40 minuter.

    Baka ut  till runda kaor eller varför inte hjärtan.

    Låt jäsa på plåt till dubbel storlek.

    Grädda 10 minuter i 225 grader.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.