Bild på Tomat- och mozzarellarutor

Tomat- och mozzarellarutor

Milda, www.milda.se
ons, 2010-05-26 12:12

Obs! Notera att det är siktat dinkelmjöl som gäller! Det finns två sorters dinkelmjöl, siktat och fullkorn.

Tips! Annat gott att lägga på detta bröd förutom tomatpurén och mozzarellan kan vara: oliver, fetaost, parmaskinka, salami eller soltorkade tomater.

 

 

 

 

 

 

 

Receptet ger

15-20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 påse Quick jäsblandning
  • 11 dl siktat dinkelmjöl
  • 5 dl vatten
  • tsk salt
  • 1 ägg
  • 50 g Milda i folie ( eller 1/2 dl Milda flytande margarin )
  • 1/2-3/4 dl tomatpure
  • 100 g riven mozzarella
  • ev. rosmarin

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och jäsblandning i en bunke.

  2. Tillsätt vatten, salt, ägg och Milda i bitar. Bearbeta degen antingen i assistent, matberedare eller med en degkroksförsedd elvisp. Arbeta degen ca 5 minuter.
    Obs! Degen är kladdig så det går inte att knåda den för hand.

     

  3.  Stjälp upp degen i en bakpappersklädd långpanna ca 30x40 cm. Tryck ut degen till en jämn platta med hjälp av mjöliga händer.

  4.  Bred på tomatpuré och strö riven ost över. Om man tycker om rosmarin eller någon anna örtkrydda kan man strö lite sådant på.

     

  5.  Täck plåten med bakduk, låt jäsa i 15 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.

     

Kan man använda vanlig Jäst

Kan man använda vanlig Jäst eller måste det vara quick jäst blandning?.

Hej. Man kan använda vanlig

Hej. Man kan använda vanlig jäst, men det krävs längre jästid då. Lycka till. Mvh baka.se

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.