Bild på Tunnbröd

Tunnbröd

cupcakesfluffan
ons, 2010-07-21 21:16

Härligt goda tunnbröd. Allra godast är tunnbröden när de är nybakade och lite ljumna och med bara lite smör på eller med några skivor god ost.

Receptet ger

10-12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1/4 pkt jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör om tills jästen är upplöst

  2. Klicka ner det rumsvarma matfettet och tillsätt därefter sockret, sirapen och saltet. Blanda hjorthornssaltet med mjölsorterna och blanda ner i degen.

  3. Arbeta samman till en blank och smidig deg. Täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.

  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i ca 10-12 bitar som formas till runda bullar.

  5. Kavla ut bullarna till platta runda kakor, ca 15 cm i diameter.Nagga dem väl i slutet av kavlingen eller kavla med en kruskavel

  6. Grädda brödkakorna i en torr het stekpanna, ca 2 minuter på varje sida

  7. Stapla de nygräddade kakorna ovanpå varandra och låt svalna inlindade i bakduk

Socker och sirap?

Behövs verkligen sockret och sirapen?

Har inte bakat det ännu, men

Har inte bakat det ännu, men varför så mycker socker (och sirap)? Kan man inte baka utan socker ? Tack för receptet annars! Hälsar en farmor

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.