Bild på Tzatzikibröd

Tzatzikibröd

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 18:45

Gjord med Lindahls Grekisk yoghurt.

Tips:
Använder Du en bakform förlängs gräddningstiden med 5 till 10 minuter, beroende på formen. Eventuellt sänks temperaturen efter halva tiden till 150 grader, beroende på ugnsfunktionen.

Receptet ger

2
stycken
limpor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl Lindahls Yoghurt
  • 50 gr jäst
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 riven gurka
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 13 dl vetemjöl
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Värm yoghurt fingervarmt.

  2. Smula jästen i en bunke, tillsätt yoghurt och rör tills jästen är upplöst.

  3. Rör ner salt, socker, svatpeppar, olja, gurka och vitlök.

  4. Tillsätt lite mjöl i taget (spar 1 dl mjöl) och arbeta till en blank och smidig deg.

  5. Strö resten av mjölet över degen, täck med en bakduk och låt jäsa till dubbel volym i c:a 45 minuter på ett varmt ställe.

  6. Arbeta genom degen igen, forma till 2 limpor och låt jäsa igen i 10 till 20 minuter, beroende på värmen.

  7. Grädda c:a 40 minuter vid 175 grader.

Mmmmmm vad gott och smart!

Mmmmmm vad gott och smart! Underbart med kryddigt bröd och yoghurten i så gott och saftigt! nybakt med smör och sträv ost på! Till en fräch tomatsallad! perfekt lunch!
Tack.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.