Tzatzikibröd
Gjord med Lindahls Grekisk yoghurt.
Tips:
Använder Du en bakform förlängs gräddningstiden med 5 till 10 minuter, beroende på formen. Eventuellt sänks temperaturen efter halva tiden till 150 grader, beroende på ugnsfunktionen.
Räcker till 2 stycken limpor
2 stycken limpor
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl Lindahls Yoghurt
- 50 gr jäst
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 1 riven gurka
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 13 dl vetemjöl
- 0,5 dl olivolja
Värm yoghurt fingervarmt.
Smula jästen i en bunke, tillsätt yoghurt och rör tills jästen är upplöst.
Rör ner salt, socker, svatpeppar, olja, gurka och vitlök.
Tillsätt lite mjöl i taget (spar 1 dl mjöl) och arbeta till en blank och smidig deg.
Strö resten av mjölet över degen, täck med en bakduk och låt jäsa till dubbel volym i c:a 45 minuter på ett varmt ställe.
Arbeta genom degen igen, forma till 2 limpor och låt jäsa igen i 10 till 20 minuter, beroende på värmen.
Grädda c:a 40 minuter vid 175 grader.