Underbar Ciabatta
Gott bröd som passar till det mesta.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 5-6 st
5-6 st
Ingredienser
Så gör du
- 25 gram jäst
- 5 dl vatten
- 1 dl olivolja
- 2 tsk salt
- 1,2 liter durumvetemjöl
Värm vatten till fingervarmt (37°C).
Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite fingervarmt vatten. Rör ut och häll sedan på resten av vattnet, olja, salt och mjöl.
Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Dela degen i portionsbitar. Forma bröd.
Smöra en ugnsplåt eller lägg på ett bakplåtspapper.
Lägg på bullarna.
Lägg över duk och låt jäsa i 20 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Grädda mitt i ugn i cirka 15 minuter. Pensla med vatten mot slutet för att få bränd yta. Låt kallna på galler.