Bild på Underbar Ciabatta

Underbar Ciabatta

olivia
sön, 2010-06-27 20:05

Gott bröd som passar till det mesta.

Receptet ger

5-6
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 gram jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1,2 liter durumvetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°C).

    Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite fingervarmt vatten. Rör ut och häll sedan på resten av vattnet, olja, salt och mjöl.

    Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kant. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.

    Knåda degen smidig på mjölat bakbord.

    Dela degen i portionsbitar. Forma bröd.

    Smöra en ugnsplåt eller lägg på ett bakplåtspapper. 

    Lägg på bullarna.

    Lägg över duk och låt jäsa i 20 minuter.

    Sätt ugnen på 225°C.

    Grädda mitt i ugn i cirka 15 minuter. Pensla med vatten mot slutet för att få bränd yta. Låt kallna på galler.

Toppen! Skall passa på att

Toppen! Skall passa på att baka nu när det regnar! :)

SMIDIGT! Classic.. :)

SMIDIGT! Classic.. :)

tack olivia för receptet,det

tack olivia för receptet,det är lätt att baka och gott

ska genast sätta igång :)

ska genast sätta igång :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.