Bild på Vetekakor

Vetekakor

hemmamamman
fre, 2010-06-18 16:50

Sött, väldigt gott matbröd som nästan smakar som bullar med kardemumma.

Receptet ger

5
st
vetekakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gram jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 gram smör rumsvarmt
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk kardemumma, malen
  • 15 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm mjölken till fingervarmt. Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölken. Rör tills jästen har löst sig. Klicka ner matfettet. Tillsätt sirap, salt och kardemumma. Häll i ca 12 dl vetemjöl och arbeta degen tills den blir slät och klumpfri. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.

  2. Tillsätt resten av mjölet och knåda samman till en smidig deg. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda lite till. Dela i 5 lika stora bitar. Forma bitarna till stora runda bullar. Platta ut bullarna till ca 25 cm i diameter. Lägg på plåt. Låt jäsa 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i 6 - 7 minuter. Låt kallna under brödduk

Bröden blev jättegoda. Kommer

Bröden blev jättegoda. Kommer att baka dess många gånger. Tack för receptet/Ann-Christin

Underbart goda. Smakade

Underbart goda. Smakade precis som bullar.

Besviken på detta! Beh vara i

Besviken på detta! Beh vara i ugnen mkt längre än angivet samt på lägre temp. Ett av de sämre recept jag testat tyvärr

Det där har ju med att göra

Det där har ju med att göra med hur platta man gör kakorna. Platta kakor-kortare tid i varm ugn, tjocka kakor - lång tid i svalare ugn.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.