Bild på Vitlökssnäckor

Vitlökssnäckor

Kronjäst, www.kronjast.se
fre, 2010-05-28 22:48

Receptet ger

ca 20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 pkt / påse Kronjäst för matbröd
  • 5 dl vatten
  • 13 dl vetemjöl special
  • 1 msk matolja
  • 2 tsk salt

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 vitlöksklyftor Rör ihop smör och pressad vitlök

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • flingsalt

Gör så här

  1. Gör så här (färsk KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 230°.

    2. Smula ett paket jäst i 37° vatten. Lös upp jästen fullständigt.

    3. Tillsätt salt, olja och mjöl.

    4. Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken 60 minuter.

    5. Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 60x35 cm.

    6. Bred på vitlökssmöret jämt över hela degen.

    7. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär upp i ca 3 cm tjocka bitar.

    8. Sätt av snäckorna på pappersklädda plåt och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.

    9. Pensla med vatten och strö på lite flingsalt.

    10. Sätt in i mitten av ugnen och baka i ca 8-10 minuter.

    Gör så här (torr KronJäst)

    1. Sätt ugnen på 230°.

    2. Blanda torrjästen med mjölet.

    3. Tillsätt salt, olja och vatten (40°).

    4. Arbeta till en elastisk deg och låt jäsa i bunken i 60 minuter.

    5. Kavla ut degen på ett mjölat bord, ca 60x35 cm.

    6. Bred på vitlökssmöret jämt över hela degen.

    7. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär upp i ca 3 cm tjocka bitar.

    8. Sätt av snäckorna på pappersklädda plåt och låt jäsa övertäckta i ca 45 minuter.

    9. Pensla med vatten och strö på lite flingsalt.

    10. Sätt in i mitten av ugnen och baka i ca 8-10 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.