Bild på Vörtbröd

Vörtbröd

Kronjäst, www.kronjast.se
tis, 2010-11-23 12:41

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vatten
  • 1 pkt jäst
  • 1 dl mörk sirap
  • 100 g vörtmix
  • 30 g smör
  • 4 dl obl. rågsikt
  • 13 dl vetemjöl special
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 kryddmått ingefära
  • 1 1/2 kryddmått pomerans
  • 1 kryddmått kanel
  • 1 kryddmått nejlikor
  • 100 g russin

Rubrik

  • Övrigt

Ingrediens

  • 2 st brödformar
  • 1 st bröd till vatten

Gör så här

  1. Lös jästen i vattnet (35°C). Tillsätt resterande ingredienser. Ej russin.

  2. Blanda degen i maskin i ca 6 min (4min sakta och 2 min på medel hastighet) eller 15 min för hand till en smidig deg.

  3. Tillsätt russin. De ska bara blandas i degen.

  4. Täck med plast och låt jäsa i ca 30 min. Sätt på ugnen på 230°C. Ställ samtidigt in en form med ½ liter vatten. Låt formen stå kvar under hela baktiden.

  5. Forma till två bröd och lägg ner i de smorda formarna. Täck med plast och låt jäsa i ca 60 min.

  6. Sätt in bröden i mitten av ugnen på 230°C och sänk tempen till 190°C. baka klart i ca 30 min.
    Ta ur bröden från formen direkt efter bakning. Låt svalna på galler.

     

Vörtmix

Hej! Är det någon som vet var man kan köpa vörtmix? Hittar ingen... Tacksam för tips!

Vörtmix

Hej. Jag köper Vörtmix på en medelstor COOP-affär.
Lycka till!

kan man använda vört mix

kan man använda vört mix

Står i receptet att man ska

Står i receptet att man ska använda vörtmix

5 av 5!!

5 av 5!!

Enkelt och det absolut

Enkelt och det absolut godaste Vörtbrödet jag ätit!! Så tyckte även resten av familjen. Fällde receptet exakt, ffa mjölmängden & är mycket nöjd!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.