Bild på Vridna fullkornsbaguetter
Bild på Vridna fullkornsbaguetter

Vridna fullkornsbaguetter

Matilda
ons, 2011-06-01 19:11

De här batongerna är väldigt goda och får en god skorpa. 

Receptet ger

2
st
batonger

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 30 gram jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten, 37°c
  • ca 1/2 dl olja
  • ca 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 5 dl fullkornsmjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°c. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt ljummet vatten och blanda om så att jästen löser sig. 

  2.  Tillsätt sedan olja, salt, socker och mjöl tills degen släpper bunkens kanter. Riv/knåda degen en stund.

  3. Låt vila i bunken i ca 10 min. Baka ut till batonger på lätt mjölat bakbord och vrid dem sedan så att det blir vridna baguetter. Låt jäsa på en plåt klädd med bakplåtspapper i ca 30 min. (beroende på hur varmt/kallt man har i köket) 

  4. Skvätt lite vatten över batongerna. Grädda batongerna i ca 15-20 min i mitten av ugnen. (jag gräddade dem i 15 min och de blev fint gyllenbruna)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.