Bild på Yoghurtbaguetter
Bild på Yoghurtbaguetter

Yoghurtbaguetter

foodelicious.se
tis, 2010-07-13 09:53

Riktigt goda och härligt sega baguetter som med fördel kan frysas in.

Receptet ger

4
st
bagutter

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl vatten
  • 25 gram jäst
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • ca 10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37 grader, fingervarmt. Rör ut jästen i lite av det och blanda sedan i allt vatten. 

  2. Rör ner yoghurt, salt och socker. Blanda ner mjölet och arbeta degen länge för en seg och god deg, ca 10-12 minuter.

    Täck över med bakduk och låt jäsa i 1 1/2 timme.

  3. Ta ur degen på ett mjölat bord och knåda i någon minut, dela i fyra lika stora delar och forma till baguetter. Tvinna dem lite och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 40 minuter.

  4. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter i 225 grader.

    När det är några minuter kvar kan du spruta in lite vatten på botten med hjälp av en blomspruta. Det ger baguetterna en härlig skorpa.

    Låt baguetterna svalna på galler.

Jag gjorde dubbel sats och

Jag gjorde dubbel sats och det blev 4 rejäla limpor.(istället för baguette)
Bytte ut lite vetemjöl mot rågsikt och dinkelmjöl och blandade ner soltorkade tomater i en limpa, och hackade oliver i en annan.
(2 naturella) Blev helt otroligt goda!! Kan med största ärliga åsikt tala om att det var det godaste brödet jag ätit.

Jag hade i färsk rosmarin och

Jag hade i färsk rosmarin och cest från en citron, penslade med olja och strösslade havssalt på.

Bytte ut lite vetemjöl mot dinkel oxå.

Det blev magiskt bra och jag kommer absolut fortsätta att experimentera med receptet! Grymt bra grundrecept :)

Smakar perfekt till ost

Smakar perfekt till ost smörgås.

mycket gott till frukost m.m

mycket gott till frukost m.m

Nice...perfekt att doppa i

5

Nice...perfekt att doppa i olivolja!

ja perfekt att dppa olivolja

ja perfekt att dppa olivolja och grovsalt till sallad muns

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.