Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Yoghurtbröd
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till 1 st bakform
Räcker till...
1 st bakform
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl Lindahls
- 25 gr jäst
- 1 ½ dl vatten
- 1 ½ tsk salt
- 8 dl rågsikt
- 1 ägg
- smör eller margarin
- Alla indigrienserna bör vara rumstempererade
Smula ner jästen i en degbunke och lös upp i fingervarmt vatten.
Tillsätt Lindahls yoghurt tillsammans med salt och rågsikt. Arbeta degen blank och smidig.
Forma den till ett bröd och lägg ner det i en smord bakform.
Låt brödet jäsa, till dubbel volym, i 45 min på ett varmt ställe övertäckt med duk.
Vispa upp ägget och pensla brödet.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 min.
Stjälp upp brödet och låt det svalna på ett bakgaller.