Bild på Yoghurtbröd

Yoghurtbröd

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 18:04

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Receptet ger

1
st
bakform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl Lindahls
  • 25 gr jäst
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 8 dl rågsikt
  • 1 ägg
  • smör eller margarin
  • Alla indigrienserna bör vara rumstempererade

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke och lös upp i fingervarmt vatten.

  2. Tillsätt Lindahls yoghurt tillsammans med salt och rågsikt. Arbeta degen blank och smidig.

  3. Forma den till ett bröd och lägg ner det i en smord bakform.

  4. Låt brödet jäsa, till dubbel volym, i 45 min på ett varmt ställe övertäckt med duk.

  5. Vispa upp ägget och pensla brödet.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 45 min.

  7. Stjälp upp brödet och låt det svalna på ett bakgaller.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.