Mini snickerspajer med dulce de leche

Alicias kokbok, Alicias Kokbok
tors, 2017-07-27 10:38

Recept på små söta pajer som fyllts med cheesecakesmet och toppas med ljuvlig dulce de leche, chokladganache och snickers. Ett bett av himmelriket...

Receptet ger

12
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajdeg:

Ingrediens

  • 50 g smör
  • 40 g Philadelphiaost
  • 1 dl mjöl
  • ev. några msk kallt vatten

Rubrik

  • Karamellcheesecake:

Ingrediens

  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 burk dulche de leche
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl florsocker

Rubrik

  • Chokladganache:

Ingrediens

  • 1 dl hackad choklad
  • 1 msk grädde

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • 2 st snickersbars a´50 g
  • Överbliven karamellcheesecake

Gör så här

  1. Pajdeg:

    Sätt ugnen på 225 grader. 

     

    Vispa samman smör och philadelphiaost i en bunke. Tillsätt sedan mjölet och vispa ytterligare tills det bildas en deg. Om degen inte vill gå ihop tillsätt 1 msk vatten och vispa lite till. Upprepa tills det bildas en smidig deg. 

     

    Smörj en muffinsplåt som rymmer 12 stycken muffins. Forma 12 stycken lika stora bollar av degen och lägg i formarna. Tryck ut degen och nagga lite lätt med en gaffel i botten på pajerna. Ugnsbaka dem tills de är gyllene i 5-10 minuter. Ta ut och låt svalna. 

     

  2. Fyllning:

    Vispa samman philadelphiaost och 80 g dulce de leche i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljpulver och vispa ytterligare. I en annan bunke vispa upp grädden tills mjuka toppar bildas. Vänd sedan ner grädden till philadelphiaostblandningen. 

     

    Häll karamellcheesecakefyllningen i pajskalen. Fyll nästan hela vägen upp i pajskalen och det som blir över sparar du i kylskåpet till garnering. Klicka ut resten av dulce de lechen som blev kvar i cheesecakefyllningen. 

     

  3. Chokladganache:

    Smält samman chokladen med grädden. Ringla över ganachen ovanpå pajerna. Ställ nu in pajerna i kylskåpet för att sätta sig i 5-7 timmar. Eller ställ in dem i frysen i cirka 30 minuter. 

     

  4. Servera så här:

    Spritsa ut det som blivit kvar av karamellcheesecakefyllningen ovanpå pajerna. Dela sedan snickersbarsen i 12 bitar och dekorera varje paj med en bit snickers. 

     

    Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet fram tills servering! 

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.