Mjuk Pepparkaka

baka.se
tis, 2012-08-21 05:56

Receptet ger

1
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl filmjölk el. gräddfil
  • 4 tsk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 1/2 liter.

  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt smör och gräddfil.

  4. Blanda pepparkakskryddor, mjöl och bikarbonat och vänd ner det i smeten.

  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Prova med en sticka så kakan är genomgräddad. Låt kakan stå i formen några minuter innan du vänder på den. Slå ett par gånger mot köksbänken så lossnar kakan smidigt.

  6. Låt kakan svalna och pudra sedan flor- eller vaniljsocker över kakan med hjälp av en tesil.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.