Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(27)

Apelsin-chokladkaka

Detta recept har jag hittat i kakboken: Sju sorters Kakor. Utgiven av ICA bokförlag

En himmelskt god kaka om man gillar blandningen apelsin & choklad

Thean

Vote
(27)

Räcker till 1 sockerkaksform

Räcker till...

1 sockerkaksform

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 100 g mörk blockchoklad
  1. Sätt ugnen på 175°C och smörj och bröa en avlång eller en hålform. Ca 1½ liter

    

  2. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning

  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen växelvis med juicen i smeten

  4. Hacka blockchokladen grov och rör ner i smeten. Häll smeten i formen.

  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Låt kakan kallna.