Bild på Apelsin-chokladkaka

Apelsin-chokladkaka

Thean
tors, 2010-05-27 15:17

Detta recept har jag hittat i kakboken: Sju sorters Kakor. Utgiven av ICA bokförlag

En himmelskt god kaka om man gillar blandningen apelsin & choklad

Receptet ger

1
sockerkaksform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 100 g mörk blockchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C och smörj och bröa en avlång eller en hålform. Ca 1½ liter

    

  2. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning

  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen växelvis med juicen i smeten

  4. Hacka blockchokladen grov och rör ner i smeten. Häll smeten i formen.

  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Låt kakan kallna.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.