Bild på Apelsinkaka
Bild på Apelsinkaka

Apelsinkaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2010-03-08 18:28

En riktig sommarkaka med frisk smak av apelsin. Apelsinsirapen som hälls över kakan efter gräddning ger en ljuvlig saftighet.

Receptet ger

1
st
kaka

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 1 st apelsin rengör väl och riv skalet
  • 4 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Apelsinsirap

Ingrediens

  • 1 dl socker
  • 1 dl apelsinjuice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter, 1,5 l.

  2. Rör smör och socker vitt och poröst.

  3. Tillsätt apelsinskal. Rör ned äggen ett i taget.

  4. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd ned i smeten.

  5. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är klar, gräddningstiden kan variera med olika ugnar.

  6. Koka upp apelsinjuice och socker och låt koka tills sockret smält. Låt sirapen bli ljummen.

  7. Gör små hål i kakan med en gaffel så snart den svalnat lite och häll sirapen över kakan.

  8.  

    Tips:
    Tillsätt fruktköttet från 1-2 passionsfrukter i den ljumma sirapen innan den hälls över kakan.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.