Bild på Apelsinkaka med mandel

Apelsinkaka med mandel

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2012-06-27 07:47

Recept på saftig och mjuk kaka som är busenkel att göra!

Receptet ger

1
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g smör
  • 200 g mandelmassa
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1,5 dl majsmjöl (maizena)
  • skal och saft från en obehandlad apelsin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 195 grader (175 grader varmluft).

  2. Riv mandelmassan.

  3. Vispa ägg och socker. Tillsätt sedan smöret du smält, och mandelmassan och blanda.

  4. Blanda mjöl, majsmjöl och bikarbonat. Vänd ned det i smeten tillsammans med riven och pressad apelsin.

  5. Häll smeten i en smord springform, 22 cm i diameter.

  6. Grädda kakan i 35-40 minuter, känn med sticka att kakan är färdig. Låt kakan svalna.

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 4 msk pressad apelsin
  • 2 msk pressad citron
  • ca 5 dl florsocker
  • Dr. Oetker dekorationsströssel Hearts

Gör så här

  1. Blanda citronsaft och apelsinsaft med florsocker.

  2. Tillsätt florsocker tills en tjock glasyr uppnås.

  3. Fördela glasyren på den avsvalnade kakan och dekorera med dekorations-hjärtan.

Jättegod!

Jättegod!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.