Bild på Äppelkaka med nötmix & kardemumma

Äppelkaka med nötmix & kardemumma

Risenta, www.risenta.se
sön, 2010-05-09 11:48

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

10-12
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 8-10 stora äpplen
  • 90 g Risenta nötmix
  • 4 ägg
  • dl Risenta rårörsocker
  • 5 dl gräddfil
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk grovmalen kardemumma

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en smord ugnssäker form. Strö över hälften av nötmixen. Vispa ägg och rårörsocker pösigt. Rör ner gräddfil, dinkelmjöl, vaniljsocker och kardemumma. Häll smeten över äpplena. Toppa med resten av nötmixen. Grädda i 200ºC i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 min.

    Servera med vaniljglass eller vispad grädde

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.