Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Äppelkaka med nötmix & kardemumma
Foto: Frida Wismar
Räcker till 10-12 bitar
Räcker till...
10-12 bitar
Recepttyp
Mjuka kakor
Äppelkaka
Ingredienser
Så gör du
- 8-10 stora äpplen
- 90 g Risenta nötmix
- 4 ägg
- 1½ dl Risenta rårörsocker
- 5 dl gräddfil
- 3 dl dinkelmjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk grovmalen kardemumma
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en smord ugnssäker form. Strö över hälften av nötmixen. Vispa ägg och rårörsocker pösigt. Rör ner gräddfil, dinkelmjöl, vaniljsocker och kardemumma. Häll smeten över äpplena. Toppa med resten av nötmixen. Grädda i 200ºC i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 min.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde