Bild på Äpplekaka

Äpplekaka

cecilla
fre, 2010-06-25 01:07

Drottningen av äpplekakor som dessutom är lattlagad och räcker till många.

Receptet ger

20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk smält smör
  • 1 kg äpplen, skalade och, skalade och klyftade
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk kanel

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

    2. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet. Vispa inte.

    3. Blanda socker och kanel i en stor plastpåse. Lägg ner äppel­klyftorna och skaka runt tills alla äpplen är täckta med kanel.

    4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Häll i kaksmeten och tryck ner äppelklyftorna jämnt fördelat i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.

10 stjärnor

5

supergo

god,busenkelt

god,busenkelt

jätte god,busenkelt vilket

jätte god,busenkelt vilket jag gillar
av Anna 20130105

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.