Bild på Äpplekaka allt-i-ett
Bild på Äpplekaka allt-i-ett

Äpplekaka allt-i-ett

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2018-08-10 11:34

Äppelkaka, smulpaj och vaniljsås – i samma kaka! Saftigt, gott och inte svårt om man håller isär de olika momenten. Det här receptet får du inte missa!

Receptet ger

10-12
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Sockerkaka

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 0,75 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 4 st normalstora äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
  • 4 dl mjölk

Rubrik

  • Smuldeg

Ingrediens

  • 75 g smält smör
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund springform, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan skål. Blanda äggsmeten med mjöl- och smör-blandningarna och rör ihop till en jämn smet.

  3. Skala och skiva äpplen tunt.

  4. Häll mjölken i en skål och tillsätt vaniljkrämspulvret. Vispa en minut  till en tjock kräm.

  5. Till smuldegen, rör ihop smält smör med socker, vetemjöl och havregryn till en smulig massa.

  6. Bred ut sockerkakssmeten i springformen. Skeda eller spritsa ut vaniljkrämen ovanpå. Fördela äpplen på vaniljkrämen. Pudra över kanel. Smula till sist ut smuldegen över kakan. Grädda i ca en timme i mitten av ugnen. Känn med sticka att kakan är klar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.