Bild på Banankaka

Banankaka

annoest
tors, 2010-05-27 18:09

En matigare kaka med banansmak, påminner lite om sockerkaka men godare!

Receptet ger

1
st
kakform

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Smet

Ingrediens

  • 125 g matfett
  • 3 dl socker
  • 1 dl gräddfil
  • 2 st ägg
  • 2 st mosade bananer
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st smord och bröad kakform

Gör så här

  1. Häll upp sockret i en skål och smält matfettet, häll det sedan över sockret och blanda.

  2. Mät upp gräddfil och häll i, mosa bananerna och häll i, knäck äggen och blanda ner.

  3. Mät upp vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en egen skål och blanda om. Häll sedan ner allt i resten av smeten och blanda väl. Häll upp smeten i den smorda och bröade formen.

  4. Grädda i 175 grader i ca 40 min, ev längre.

Mums.

Mums.

Tack, jag håller med :-) Med

Tack, jag håller med :-)

Med vänlig hälsning, Annoest

En riktigt god kaka :) jag

En riktigt god kaka :) jag tog crème fraîche istället för gräddfil. Funkade och vart lika god som när man tog gräddfil :)

Jag tog också crème frache

Jag tog också crème frache istället för gräddfil. :D

Jätte god! Mycket bra

Jätte god! Mycket bra recept....så lättbakat!! Hamnar i " svarta boken" där bara det bästa hamnar ! Minskade sockermängden till 2 dl eftersom vi inte gillar när det är alltför för sött! Tack för att du delat med dig!

Jag har också minskat till 2

Jag har också minskat till 2 dl. Mogna bananer är väldigt söta i sig och står för resten av sötman. Bakade med vanligt mogna bananer en gång och övermogna en annan. Övermogna var bäst! Rund, fyllig och fin smak. Toppenrecept! Så tacksam!

Ja, det tror Pippi-Rune

Ja, det tror Pippi-Rune också. :D

Jättegod. Väldigt nöjd. Skönt

Jättegod. Väldigt nöjd. Skönt att slippa vispa och endast röra.

Jag har precis bakat den här

Jag har precis bakat den här kakan och den blev super god och super saftig, mina vänner älskade den oxå. Kommer definitivt att göras fler gånger !! Tack för receptet =)

kan man byta gräddfilen mot

kan man byta gräddfilen mot turkisk yoghurt?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.