Bild på Banankaka

Banankaka

vicora
mån, 2010-06-14 22:20

En härlig kaka fylld med många olika smaker.

Den är mäktig, och således räcker den till många!

 

Ugnstemp: 175 grader.

Receptet ger

1

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram margarin eller smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 bananer, ca 400 gram
  • 0,5 dl kallt kaffe

Gör så här

  1. Smörj och bröda en form, ca 1,5 liter. Om man vill kan man även bröda med kokos istället.

     

    Rör matfettet och socker poröst.

    Tillsätt ett ägg i taget.

    Blanda mjölet, bakpulvret,bikarbonaten, ingefäran och kanelen.

    Mosa bananerna, tillsätt dem och kaffet.

    Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 1 timma.

    Låt kakan kallna

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.