Bild på Banankaka med choklad

Banankaka med choklad

linadeluxe
tis, 2010-05-11 08:05

Använd övermogna bananer till denna kaka. Den blir otroligt saftig och god!

Receptet ger

1
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 75 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 st mogna bananer
  • 100 g Choklad, mjölk el mörk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
    Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
    Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen och blanda ihop vetemjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
    Häll smeten i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Servera kakan kall.

Den här kakan verkar både god

Den här kakan verkar både god och inte alltför svår. Jag ska nog prova den i helgen :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.