Bild på Banankaka med chokladbitar

Banankaka med chokladbitar

Marika
mån, 2010-06-07 17:22

En favorit i vårt hem, banankaka med choklad.

Receptet ger

1
sockerkaksform
ca 20bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl florsocker
  • 3-4 st mogna bananer
  • 2 st ägg
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 nypa salt
  • 100 g grovhackad choklad (typ blockchoklad)
  • lite kokos till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175grader.

    Vispa smör, socker och florsocker till en krämig smet.

    Mosa bananerna, rör ner i smeten och tillsätt äggen.

    Blanda alla torra ingridienser och den grovhackade chokladen. Vänd ner i smeten.

    Smöra och lägg kokos i formen. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 30minuter eller tills den har satt sig i mitten.

     

     

Hysteriskt god

Högsta möjliga betyg för denna banankaka. Den blev så saftig och god att vi var tvungna äta upp den i en sittning. Jag lät den vara inne i ugnen säkert upp mot 40-45 minuter innan den blev färdig. Men alla ugnar funkar ju olika. Rekommenderas.

Kakan blir ju aldrig klar!!!

Kakan blir ju aldrig klar!!! Irriterad!!! Fick slänga s****n o gästerna fick vara utan fika!!! Pinsamt!!! Gjort precis som d stog på receptet!!!!

Supergott, det här var den

Supergott, det här var den godaste banan och chokladkaka jag någonsin har ätit :)

Den vart ju inte klar hur

Den vart ju inte klar hur länge jag än hade den i ugnen så va den fortfarande smetig den bara rann ut när jag tog ut den.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.