Bild på Banansockerkaka med vit choklad

Banansockerkaka med vit choklad

pillanbruno
ons, 2016-11-02 19:06

En bra kaka för att bli av med de bruna och tråkiga bananerna. Mycket smak och det vita chokladen ger en härlig brytning. 

Receptet ger

1
form på ca 1,5 liter

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 gram smör rumstempererad
  • 2 dl socker
  • 2 ägg rumstempererade
  • 5 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 bruna bananer över mogna skall de vara
  • 0,5 dl kallt kaffe
  • 100 gram hackad vit choklad

Gör så här

  1. Smörj och bröa en valfri form. Mosa bananerna och bland i kryddorna och kaffet. Ställ åt sidan.

  2. Vispa ihop smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Bland mjöl och bakpulver och vispa ihop det så det blandas väl. Vänd ner det i smörblandningen och tillsätt bananröran och vänd ihop tills allt är blandat och de flesta klumpar är borta. Tillsätt chokladen och häll i formen. Grädda i 175 grader och i 40 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.