Bild på Blåbärsambrosia

Blåbärsambrosia

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2015-10-15 13:13

En ambrosiatårta ska ju egentligen göras med kanderade apelsinskal, men vi tycker att denna variant med blåbär är mycket godare...

Här nedan finner ni vårt recept på blåbärsambrosia:

Receptet ger

1
st kak
ca 12 bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 gram smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 3 dl florsocker
  • 2-3 msk vatten
  • 3 msk Dr. Oetker Natural Blueberry

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form, ca 25 cm i diameter.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ned det i smeten tillsammans med smöret.

  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25 minuter. Låt kakan svalna.

  5. Blanda florsocker och vatten till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan och strö över blåbären.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.