Blåbärskaka i långpanna
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 25-30 st bitar
25-30 st bitar
Ingredienser
Så gör du
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1 1/2 dl råsocker
- 100 g rumsvarmt smör
- 3 ägg
Fyllning:
- 400 g Philadelphia cream cheese
- 2 portionspåsar Marzan vaniljsås för kokning
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 l rensade blåbär
Garnering:
- blåbär eller andra färska bär
- florsocker
Klä en liten långpanna, cirka 25x35 cm med bakplåtspapper.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och råsocker i en skål.
Tillsätt smör och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
Tryck eller kavla ut degen i långpannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Blanda samman ost och marzanpulver till fyllningen.
Vispa grädde och socker till fast skum och vänd ner i ostblandningen.
Bred ut ostkrämen på den förgräddade bottnen. Strö över blåbär.
Grädda i ytterligare 20-25 minuter. Låt svalna.
Skär kakan i rutor. Strö ev över mera bär och pudra över florsocker vid serveringen