Bild på Blåbärskaka i långpanna

Blåbärskaka i långpanna

Hembakningsrådet, www.hembakningsradet.se
fre, 2010-02-26 17:34

Receptet ger

25-30
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 400 g Philadelphia cream cheese
  • 2 portionspåsar Marzan vaniljsås för kokning
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 l rensade blåbär

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • blåbär eller andra färska bär
  • florsocker

Gör så här

  1. Klä en liten långpanna, cirka 25x35 cm med bakplåtspapper.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, vanilj- och råsocker i en skål.

  3. Tillsätt smör och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.

  4. Tryck eller kavla ut degen i långpannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter.

  5. Blanda samman ost och marzanpulver till fyllningen.

  6. Vispa grädde och socker till fast skum och vänd ner i ostblandningen.

  7. Bred ut ostkrämen på den förgräddade bottnen. Strö över blåbär.

  8. Grädda i ytterligare 20-25 minuter. Låt svalna.

  9. Skär kakan i rutor. Strö ev över mera bär och pudra över florsocker vid serveringen

Undrar också om de med

Undrar också om de med portionspåsar? Hur mycket är det?

Hittade inga portionspåsar

Hittade inga portionspåsar heller. Tog måtten för 2-4 portioner på baksidan av paketet!

Bra gjort! portionspåsarna

Bra gjort! portionspåsarna kanske inte är så lätta att hitta nu. Hoppas det funkade för dig!
Hälsar Birgit NB Hembakningsrådet

hittar inga potionspåsar

hittar inga potionspåsar marzan i mina butiker hur mycket motsvarar det i msk?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.