Bild på Blåbärskaka med valnötter

Blåbärskaka med valnötter

Milda, www.milda.se
ons, 2010-05-26 15:06

Servera kakan med Milda vaniljvisp.

Receptet ger

6 - 8
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 0,75 dl Milda flytande margarin
  • 2 ägg
  • 1,5 dl apelsinjuice
  • 1,75 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl blåbär

Rubrik

  • Topping

Ingrediens

  • 0,75 dl grovhackade nötter, (50 g)
  • 0,5 dl brun farin
  • 1 msk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 2 msk Milda flytande margarin

Rubrik

  • Till servering

Ingrediens

  • Milda Vanij Visp

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C

    2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diamter.

    3. Rör ihop flytande Milda margarin, ägg, apelsinjuice och socker.

    4. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver. Rör smeten slät och häll i formen. Fördela blåbären över.

    5. Blanda ingredienserna till toppingen och fördela över kakan. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 55 minuter.

    6. Servera kakan med Milda vaniljvisp.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.