Bild på Browniebakelser med Jordgubbsmousse

Browniebakelser med Jordgubbsmousse

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2014-12-19 17:05

Recept på chokladig kaka toppad med len jordgubbsmousse.

Receptet ger

12
st
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 125 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse
  • 2,5 dl mjölk
  • dekoration, tex ätbara dekorationsblommor

Gör så här

  1. Lägg smör och choklad i en kastrull. Låt blandningen mjukna på mycket svag värme under omrörning.

  2. Vispa ägg och socker luftigt och poröst. Blanda ner chokladsmöret och vetemjöl blandat med bakpulver. Blanda ihop till en jämn smet och häll i smord springform, ca 22 cm i diameter.

  3. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt kakan svalna och dela den i 12 bitar.

  4. Blanda tårtmousse med mjölk i en bunke och vispa först på låg, sedan på hög hastighet tills moussen blivit tjock och fluffig.

  5. Häll moussen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut den på browniebitarna. Det går även bra att skeda ut moussen om man inte har någon sprits. Dekorera med blommor eller valfri dekoration.

  6. Förvaras i kylen till serveringsdags. Blommorna är bäst att lägga på precis innan serveringen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.