Bild på Browniehjärtan
Bild på Browniehjärtan
Bild på Browniehjärtan

Browniehjärtan

diysweden.se, diysweden.se
ons, 2016-02-10 11:08

Här har jag hittat ett såå smaskigt recept på Brownie…Härlig kolasmakande kakdegsbotten, fyllning av Oreokakor och Browniesmet på toppen. En riktigt chokladbomb! Skär ut små hjärtan och ringla mörk choklad som sedan dekoreras med skruvar av vit choklad! Väldigt enkel att baka…det kommer att bli en Alla Hjärtans Dags tradition hos oss! Det här receptet måste ni prova om ni gillar choklad!

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakdegen

Ingrediens

  • 115 g smör
  • 2/3 dl farinsocker
  • 1 2/3 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 180 g grovt hackad mörk choklad

Rubrik

  • Kaklagret

Ingrediens

  • 1-2 paket oreo kakor

Rubrik

  • Brownielagret

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st stora ägg
  • 1 1/4 dl vetemjöl

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g vit choklad

Rubrik

  • Börja med kakdegen:

Gör så här

  1. Vispa ihop smör och socker i tex köksmaskinen eller med en elvisp.

  2. Tillsätt ägget och vaniljsocker.

  3. Tillsätt mjöl, salt, bakpulver, bikarbonat och den hackade chokladen.

  4. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd form, ungefär som ett A4-papper i storleken.

Rubrik

  • Gör brownielagret och oreolagret:

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull.

  2. Tillsätt socker och kakao.

  3. Vispa ihop till en smet.

  4. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt salt, ägg, vaniljsocker.

  5. Rör ihop.

  6. Blanda sedan i mjölet.

  7. Lägg oreokakorna ovanpå kakdegen.

  8. Häll på browniesmeten och grädda i 175 grader ca 30-35 minuter. Browniesmeten skall fortfarande vara lite kladdig.

  9. Låt bli helt kall innan du skär upp den. 

  10. Stansa ut hjärtan med en liten hjärtform…det är en ganska mäktig kaka, så jag valde den minsta formen.

  11. Smält mörk choklad och ringla över kakorna…vill du ha extra blank choklad ska den tempereras..

  12. Hyvla vit choklad så blir det fina små skruvar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.