Choklad Mascarpone Brownies
En mycket saftig, mastig och framförallt god chokladbrownie. På bilden utan chokladganache.
Räcker till 9-16 (beroende på storlek) st brownies
9-16 (beroende på storlek) st brownies
Ingredienser
Så gör du
- 220 gram osaltat smör
- 1 dl fin hackad mörkchoklad
- 2,5 dl strösocker
- 1,2 dl kakao
- ca 1 dl mjuk mascarpone dl måttet ska vara mer än fullt
- 3 st ägg har du små ägg, ta 4
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,2 dl mjöl
- 1 krm salt
- 1,5 dl finhackad choklad 40-70 %
- 1 dl grädde
- 3 msk osaltat smör
Brownies: Värm ugnen till 162C. Smöra en 20 cm sidig fyrkantig glasugnsform.
Placera smöret och den hackade chokladen i en skål i en mikrovågsugn. Kör i mikrovågsugn på halv effekt i 30 sekunders intervaller, rör om mellan varje uppvärmning. Fortsätt tills båda har smält helt.
Blanda socker och kakaopulver. Lägg till smör/choklad blandningen. Vispa (för hand) i mascarpone, ägg och vaniljsocker tills smeten blir slät. Blanda varsamt i mjöl och salt.
Häll smeten i formen och fördela det jämnt.
Grädda i 45-50 minuter, eller testa med en tandpetare. Låt svalna i formen.
Chokladganache: Lägg den hackade chokladen i en liten skål. Ställ åt sidan.
I en kastrull, värm smör och grädde på medelvärme under ständig omrörning. När blandningen är nästan kokar, häll över chokladen. Låt stå i 30 sekunder. Sedan rör om tills den är slät.
Häll ganache över kyld brownie och fördela det jämnt.
Låt ganachen stelna före uppskärningen av brownies. De kan ställas i kylskåp för att påskynda kylningen.