Bild på Chokladdoppade toscarutor

Chokladdoppade toscarutor

I mitt kök
lör, 2010-06-26 09:26

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakan

Ingrediens

  • 6 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 gram smält smör
  • dl vetemjöl

Rubrik

  • Toscasmet

Ingrediens

  • 150 gram smör
  • dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk grädde
  • 3 dl flagad mandel

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 300 gram mörk choklad (minst 70 % kakao)

Gör så här

  1. Kakan
    Vispa ägg och socker pösigt till kakan.
    Tillsätt det avsvalnade smöret.
    Rör ner vetemjölet och blanda smeten försiktigt.
    Häll smeten i smord och bröad stor långpanna.
    Grädda i 20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.

  2. Tosca
    Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
    Glasyren får inte koka, utan ska bara smälta.  
    Ta ut kakan och bred toscaglasyren över hela kakan.
    Grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått rätt färg

  3. Choklad
    När kakan svalnat så smälter du chokladen i vattenbad och doppa ner alla 4 kanter i den.
    Ställ på ett galler tills kakorna börjat stelna (i kyl eller sval.

    Njuut!
    ~ Annelie ~

    http://imittkok.se

å vad god den blev!

å vad god den blev!

mumms!

mumms!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.